Piept De Pui Cu Ghimbir, Lamaie Si Miere
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O friptura de pui cu o aroma racoritoare....
Aşadar ingrediente:
- un piept de pui mare
- o bucata de ghimbir proaspat
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lamaie, sucul si coaja
- 2 linguri miere
- ulei de masline
Pieptul de pui taiat in bucati potrivite, curatat de pielita il puneti intr-un bol curat. Adaugati apoi ghimbirul ras (o bucata de vreo 3 cm de ghimbir e suficienta sau o lingurita de pudra de ghimbir), usturoiul tocat, sucul de la lamaie si coaja data pe razatoarea mica si mierea de albine. Frecati bine carnea cu aceste ingrediente si lasati puţin, vreo jumatate de ora.
Intre timp preincalziti cuptorul la 180 grade sau semnul 4.
Puneti apoi carnea intr-o tava de friptura, vas termorezistent, stropiţi cu ulei de masline si dati la cuptor pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste frumos.
Serviti pieptul de pui cu orez basmati fiert cu putin unt si un fir de delikat (stiu ca unii nu folosesc concentrate, cuburi, prafuri, dar eu...le mai folosesc din cind in cind si nu mi se pare o crima in bucatarie :P).
Pofta buna!