Piept De Pui Cu Fructe Picante
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Ii multumimim Mirelei pentru ca ne-a impartasit inca o reteta sanatoasa, delicioasa si rapida.
INGREDIENTE:
1 piept mare de pui
2 cepe medii
50 gr unt
4 mere mici (eu am folosit un soi de ionatane foarte mici si dulci)
9 prune deshidratate fara fum
5 fisii mango deshidratat
cate un varf de cutit din urmatoarele condimente: boia de ardei iute, nucsoara macinata, ghimbir ras, scortisoara macinata, boabe de piper verde
sucul de la o jumatate de lamaie
sare – dupa gust
PREPARARE:
Taiem ceapa marunt, o calim usor in untul topit, pana se inmoaie. Adaugam pieptul de pui, taiat in doua si crestat.
Saram, lasam sa se albeasca pe ambele parti, adaugam apa si lasam sa fiarba pana se patrunde. Spalam prunele si, impreuna cu fisiile de mango, le punem peste merele curatate, taiete cubulete si stropite cu zeama de lamaie, pentru a nu oxida.
Aseazam amestecul de fructe peste pieptul de pui, mai adaugam putina apa si condimentele enumerate la ingrediente.
Fierbem totul pana cand scade apa si se intrepatrund aromele.
Servim pieptul de pui cald, dar merge si rece.
Sa aveti pofta!