Piept De Pui Cu Crema Cheddar
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Ingrediente:
4 piepti pui
Un ardei gras rosu si unul galben
2 ardei iuti
O ceapa
2 catei usturoi
O cana branza cheddar rasa
2 linguri ulei
3 linguri faina
O lingura unt
O cana si jumatate lapte
Jumatate lingurita pudra mustar
Un praf de nucsoara
Mod de pregatire:
Incingeti cuptorul la 175 grade. Indepartati semintele ardeilor iuti si tocati marunt. Taiati ceapa in jumatate apoi felii subtiri. Taiati ardeii grasi rondele. Caliti intr-o tigaie cu 2 linguri ulei, legumele impreuna cu un catel de usturoi pisat, timp de 5 minute, sau pana se inmoaie ardeii grasi.
Puneti pieptii de pui taiati fasii intr-o tava, asezonati bine. Aranjati legumele peste pui si coaceti 20 de minute.
Amestecati intr-un bol faina cu praful de mustar.
Intr-o tigaie incingeti untul, adaugati un catel de usturoi pisat si dupa cateva secunde, puneti faina si praful de mustar si amestecati 2 minute.
Turnati laptele si amestecat foarte bine. Asezonati cu o jumatate lingurita de sare si piper. Adaugati nucsoara. Amestecati foarte bine timp de 2 minute, apoi adaugati branza si amestecati pana se ingroasa si da in clocot.
Puneti acest sos peste pui si coaceti la 230 de grade pentru 10 minute.
Este absolut delicios!