Piept De Pui Cu Cartofi Noi și Roșii, La Cuptor
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am citit asta undeva și tare mi-a plăcut așa că o împart cu voi:
"Gătitul nu este o corvoadă. Este o poveste de dragoste."
Fără prea multe introduceri să vă spun ce-am făcut. Am luat niște piept de pui fără piele și l-am tăiat în cuburi. Din piață mi-am făcut rost de niște cartofi noi, așa pe alese, deci au cam aceleași dimensiuni. Uitată în frigider o roșie din aia de casă, mare și cu gust de roșie, sănătoasă, am tăiat-o cuburi. Pe pervazul meu cel ierbivor am găsit câteva fire de busuioc proaspăt, pe care l-am tocat și niște rozmarin. Vreo 4 căței de usturoi i-am luat din cămară și i-am tăiat felii subțiri.
Am încălzit cuptorul la 200° şi am picurat puțin ulei de măsline în tava de copt. Am adăugat apoi carnea de pui, cartofii, roșia, busuiocul, usturoiul și vreo 3 linguri ulei de măsline. Am presărat cu rozmarin și piper proaspăt râșnit.
Dați treaba asta la cuptor vreo 20 - 30 de minute, întorcând ocazional cartofii și carnea prin tava, până este gata. Serviți fierbinte.Tam Tam Ta Da Dam ... Gata masa !!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!