Piept De Pui Cu Ananas Si Rizi-bizi
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
Pentru pui cu ananas:
1 piept de pui dezosat
1 cutie de ananas bucati
4-5 linguri de sos de soia
amidon
usturoi
ghimbir
Pentru Rizi-bizi
300g orez (eu am folosit prefiert)
200g mazare
ceapa
ulei
1 morcov
marar (eu am congelat)
250ml vin
sare
piper
Pieptul de pui se taie fasii, se adauga 2-3 linguri de sos de soia (al meu era dulce si brun), se amesteca bine cu fasiile de pui si se lasa la marinat timp de jumatate de ora in frigider. In acest timp ne ocupam de Rizi-bizi.
Se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert intr-un litru de apa cu sare si piper. In alt vas se caleste in ulei ceapa si morcovul, taiate marunt. Se adauga mazarea si mararul tocat. Cand s-a fiert orezul se pune peste el mazarea, ceapa si morcovul si se amesteca , apoi se adauga cei 250ml de vin.
Se transfera amestecul intr-un vas termorezistent si se va pune la cuptorul preincalzit 20 de minute inainte de servire.
Se ia de la frigider pieptul, se tavaleste fiecare fasie prin amidon si se prajeste in ulei incins. Cand s-a rumenit putin se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.
Uleiul ramas se scurge de ramasitele de amidon, se spala tigaia si se pune inapoi in tigaia curata. In acest ulei se prajesc cubuletele de ananas pana se inmoaie putin. Se adauga zeama de la compot, 1-2 linguri de sos de soia, usturoiul (cat va place) si ghimbirul la fel si se lasa totul sa fiarba. Cand este aproape gata se adauga si puiul prajit si se mai lasa sa fiarba putin.
In acest timp vasul cu Rizi-bizi a fost introdus in cuptor.