contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Porc Cu Usturoi Si Mamaliga

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

mal
Iata , un alt fel de mancare simpla, gustoasa si satioasa :)...si traditionala (ca sa fim in trend ;)  )
Pieptul de porc se feliaza si se aseaza in tigaie la foc mic  sa-si lase  sucul si grasimea , astfel incat sa se patrunda pana ...ti se topeste in gura (se verifica , iar daca e necesar se mai completeaza cu apa )...


Cand este suficient de patrunsa, carnea, se sareaza... se pipereaza si se adauga usturoi din belsug. Acum e timpul sa marim flacara ca sa se si  rumeneasca ...intoarcem carnea pe ambele parti , insa cu ochii pe usturoi ca sa nu se arda :D.
In paralel facem o mamaliguta din faina grisata (cca 250g)...apa (cca 1 L ) si sare dupa gust. Dupa ce fierbe apa, adaugam in ploaie faina , punem sarea si amestecam sa nu se faca cocoloase .

Reducem focul, punem capacul (altfel sare ca un vulcan ) si lasam mamaliga sa se umfle, amestecand din cand in cand cu telul (care trebuie sa ramana in oala pentru a sprjini capacul de el ) (10 minute sunt suficiente)...daca e necesar se mai adauga cate putina apa fierbinte. Mamaliga este gata atunci cand, la gustat ,malaiul nu mai scartie intre dinti :)) si devine pufoasa ca o budinca.
Pe farfurie se prezinta dupa imaginatie:)
Iata una dintre ideile mele "culcusi"  :


Va doresc pofta si zile cat mai senine !
Cu drag va astept comentariile si intrebarile :).



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com