Piept De Porc Cu Usturoi Si Mamaliga
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Iata , un alt fel de mancare simpla, gustoasa si satioasa :)...si traditionala (ca sa fim in trend ;) )
Pieptul de porc se feliaza si se aseaza in tigaie la foc mic sa-si lase sucul si grasimea , astfel incat sa se patrunda pana ...ti se topeste in gura (se verifica , iar daca e necesar se mai completeaza cu apa )...
Cand este suficient de patrunsa, carnea, se sareaza... se pipereaza si se adauga usturoi din belsug. Acum e timpul sa marim flacara ca sa se si rumeneasca ...intoarcem carnea pe ambele parti , insa cu ochii pe usturoi ca sa nu se arda :D.
In paralel facem o mamaliguta din faina grisata (cca 250g)...apa (cca 1 L ) si sare dupa gust. Dupa ce fierbe apa, adaugam in ploaie faina , punem sarea si amestecam sa nu se faca cocoloase .
Reducem focul, punem capacul (altfel sare ca un vulcan ) si lasam mamaliga sa se umfle, amestecand din cand in cand cu telul (care trebuie sa ramana in oala pentru a sprjini capacul de el ) (10 minute sunt suficiente)...daca e necesar se mai adauga cate putina apa fierbinte. Mamaliga este gata atunci cand, la gustat ,malaiul nu mai scartie intre dinti :)) si devine pufoasa ca o budinca.
Pe farfurie se prezinta dupa imaginatie:)
Iata una dintre ideile mele "culcusi" :
Va doresc pofta si zile cat mai senine !
Cu drag va astept comentariile si intrebarile :).