Piept De Porc Crocant La Cuptor
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am gasit in congelator o bucata de piept de porc si mi s-a facut pofta de o friptura savuroasa si suculenta la cuptor. Asa ca am lasat carnita sa se decongeleze iar seara m-am pus pe preparat…..
Eu zic sa ne pregatim cu….
o bucata de piept de porc (1, 5 – 2 kg) – fara oase, cand o cumpar, ma orientez sa aiba si cat mai putina grasime (cat se poate)
3 catei de usturoi plus inca vreo cinci la impanat
1 lingura boabe de piper negru
2 linguri seminte de fenicul
cimbru maruntit
2 lamai
3 linguri ulei de masline
Intai pregatim o marinada: prajim in tigaie
fara ulei semintele de piper si fenicul – 2 minute dureaza, in mojar maruntim si amestecam usturoiul, cimbrul, uleiul si nitica sare - mestecam bine pana se formeaza o pasta, adaugam semintele prajite pe care,tot asa, le maruntim. Cu acest amestec frecam carnea de porc pe toate partile, o infasuram in folie de plastic transparenta si o punem in frigider pentru mimin cateva ore – ideal peste noapte.Dam drumul la cuptor, il incingem la 200 gr. C si pregatim friptura. Scoatem carnea de la frigider. Cu un cutit ascutit impungem din loc in loc in carne si strecuram inauntru catei de usturoi taiat pe jumatate,cu alte cuvinte, o impanam. Ungem soricul cu sare si o lingura de ulei, punem bucata de carne intr-o tava si dam la cuptor pentru o jumatate de ora. Intre timp stoarcem cele doua lamai. Dupa jumatate de ora, deschidem cuptorul, turnam sucul de lamaie peste bucata de carne, reducem focul la 180 grade C. O sa vedeti la sfarsit, lamaia ii va da o nota de prospetime si ii va taia din grasime.
Lasam la cuptor sa se faca bine – dureaza cam ora iar la sfarsit marim iar temperatura la 220 grade C pentru un exterior crocant si yammmmi -rumen.
Lasam la cuptor sa se faca bine – dureaza cam ora iar la sfarsit marim iar temperatura la 220 grade C pentru un exterior crocant si yammmmi -rumen.
Scoatem de a cuptor si punem deoparte pentru jumatate de ora ca sa se odihneasca, dupa care e numai buna de servit….Musai nise garnitura de legume alaturi, niste muraturi, poate si niste ceapa rosie daca nu sunteti prea simandicosi…..
Plina de arome…..Un deliciu!