Piept De Porc Crocant Cu Sos De Mustar
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Una din bloggeritele mele preferate, Laura Laurentiu, a lansat un concurs, al carui banner il vedeti in sidebar. Am zis ca musai sa particip, mai ales ca este un concurs cu jurizare cu membrii tot unul si unul, nu va spun mai mult sa nu fiu suspectata de linguseala . Clar, nu ma astept sa castig primele premii, nu-s eu miezul din dodoasca dar poate poate ma dedulcesc si eu pe la mentiuni, nu de alta dar cutia aceea cu retete marca Laura Laurentiu imi face cu ochiul, as fi incantata sa castig una din ele. Si cum nu poti castiga daca nu participi, iata-ma-s cu prima reteta, cea la alegere (cealalta este la alegere dintre retetele de pe blogul Laurei Laurentiu ), o reteta a maestrului Horia Varlan pe care dansul o recomanda ca fiind de ocazie si de nivel de dificultate mediu.
Avem nevoie de:
- 1,5 piept de porc cu soric
- 3 cani de vin alb demisec
- 3 cani supa de pasare
- 2 crengute cimbru
- 2 crengute salvie proaspata
- o jumatate de lingurita piper negru macinat
- o lingurita sare
Pentru sos: lichidul in care a copt pieptul, o cana de smantana dulce, trei linguri mustar cu boabe
In primul rand, preincalzim cuptorul la 150 grade C.
Cat se incinge cuptorul, luam o tigaie (de preferinta neaderenta) in care rumenim pe toate partile pieptul in ulei incins.
Luam o tava de friptura in care punem fleica abia luata din tigaie si, cu un cutit ascutit, crestam soricul in forma de grill. Turnam peste piept supa si vinul cat sa scufunde in lichid trei sferturi din ea, adaugam cimbrul, salvia, piperul si sarea si bagam totul la cuptor pentru 90 de minute.
La final acelei ore jumatate, scoatem carnea, turnam lichidul din tava, lasand carnea pe care o presam punand deasupra o alta tava. Bagam din nou la cuptor, dam mai tare focul si o mai lasam un sfert de ora.
In timpul acesta, strecuram lichidul in care a fiert carnea si-l punem la fiert la foc iute pana scade la jumatate. Este momentul sa adaugam si smantana dulce, fierbem in continuare pana scade din nou la jumatate.
Adaugam si mustarul si mestecam bine. Am uitat sa fac poze sosului dar trebuie sa va asigur ca mi s-a parut delicios.
Carnea din cuptor s-a rumenit frumos intre timp, o feliem impartind-o la comeseni, adaugam alaturi sosul de mustar si o garnitura la alegere: varza rosie sau alba, legume fierte (sugestia maestrului Varlan), eu zic ca ar merge foarte bine si orez fiert simplu cu sare si vegeta, cartofi copti, legume mexicane.