contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Miel La Cuptor Copt Molcom

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


suna mai bine in engleza: slow cooked lamb breast with caramelized vegetables, dar e la fel de buna treaba asta in ambele limbi. trebuie  doar sa respecti cateva chestii.
una la mana - cum zicea unchiul petrica cand vroia sa evidentieze ceva - cumpara piept de miel si nu de oaie. asta face diferenta intre grozav si bunisor. 
a doua la mana - iti trebuie niste rabdare. macar 3 ore la cuptor, dar mai bine 4.
a treia la mana - o sticla de vin rosu bun ca sa treaca timpul mai usor. pe mine m-a insotit sable noble rosu - un cupaj de cabernet, feteasca si merlot. minunat vin.


poti sa folosesti orice combinatie de legume insa ti-as recomanda sa alegi legume mai lemnoase, mai tari, care sa reziste 3-4 ore la cuptor. morcovi, telina, pastarnac, sfecla rosie, dovleac, cartofi dulci ar putea fi cateva recomandari pentru tine. pofta buna. 

ingrediente:
pentru 4 persoane. timp de preparare 3-4 ore
- 4 fasii de piept de miel
- 3 morcovi
- 3 pastarnaci
- 2 cepe mari albe
- 2 cepe rosii
- 8 catei de usturoi
- o jumatate de telina
- jumatate de pahar de vin alb sec
- sare, piper dupa gust
- 2 linguri de boia dulce, 1 lingurita de curry, 4 crengute de rozmarin
- ulei de floarea soarelui
- sfoara alimentara

piept de miel la cuptor copt molcom
- amesteca condimentele cu doi catei de usturoi rasi si cu cateva linguri de ulei. incalzeste cuptorul la 180C.
- unge pieptul de miel cu amestecul de condimente, ruleaza-l si leaga-l cu sfoara alimentara.
- unge tava cu cateva linguri de ulei.
- taie legumele in 4 (sau in bucati mari).
- pune totul intr-o tava si stropeste si legumele cu restul de condimente. adauga si vinul alb.
- da la cuptor 3-4 ore sau pana carnea e foarte frageada si grasimea e aproape topita.