Piept De Miel La Cuptor Copt Molcom
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
suna mai bine in engleza: slow cooked lamb breast with caramelized vegetables, dar e la fel de buna treaba asta in ambele limbi. trebuie doar sa respecti cateva chestii.
una la mana - cum zicea unchiul petrica cand vroia sa evidentieze ceva - cumpara piept de miel si nu de oaie. asta face diferenta intre grozav si bunisor.
a doua la mana - iti trebuie niste rabdare. macar 3 ore la cuptor, dar mai bine 4.
a treia la mana - o sticla de vin rosu bun ca sa treaca timpul mai usor. pe mine m-a insotit sable noble rosu - un cupaj de cabernet, feteasca si merlot. minunat vin.
poti sa folosesti orice combinatie de legume insa ti-as recomanda sa alegi legume mai lemnoase, mai tari, care sa reziste 3-4 ore la cuptor. morcovi, telina, pastarnac, sfecla rosie, dovleac, cartofi dulci ar putea fi cateva recomandari pentru tine. pofta buna.
ingrediente:
pentru 4 persoane. timp de preparare 3-4 ore
- 4 fasii de piept de miel
- 3 morcovi
- 3 pastarnaci
- 2 cepe mari albe
- 2 cepe rosii
- 8 catei de usturoi
- o jumatate de telina
- jumatate de pahar de vin alb sec
- sare, piper dupa gust
- 2 linguri de boia dulce, 1 lingurita de curry, 4 crengute de rozmarin
- ulei de floarea soarelui
- sfoara alimentara
piept de miel la cuptor copt molcom
- amesteca condimentele cu doi catei de usturoi rasi si cu cateva linguri de ulei. incalzeste cuptorul la 180C.
- unge pieptul de miel cu amestecul de condimente, ruleaza-l si leaga-l cu sfoara alimentara.
- unge tava cu cateva linguri de ulei.
- taie legumele in 4 (sau in bucati mari).
- pune totul intr-o tava si stropeste si legumele cu restul de condimente. adauga si vinul alb.
- da la cuptor 3-4 ore sau pana carnea e foarte frageada si grasimea e aproape topita.