Piept De Curcan Umplut
Sursa Piept de curcan umplut
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 1200 g piept de curcan
- 200 g sunca afumata, taiata marunt
- 200 g ciuperci, taiate marunt
- 1 ceapa, taiata marunt
- 2 cepe verzi taiate marunt
- 1/2 legatura patrunjel, tocata marunt
- 1 ou, batut usor
- 2 linguri de pesmet
- sare, piper dupa gust
- 100 ml ulei de masline
- 1 pahar de vin alb
Taie pieptul transversal, ca sa devina mai subtire. Pune o foaie de plastic deasupra si bate carnea usor, ca sa i se uniformizeze grosimea.
Prajeste sunca in 2 linguri ulei. Adauga ciupercile si prejeste-le. Adauga ceapa si caramelizeaz-o. Pune amestecul intr-un castron si adauga sare, piper , ceapa verde si patrunjelul. Adauga oul si pesmetul.Amesteca bine.
Pune amestecul pe mijlocul carnii si ruleaza. Leaga cu sfoara alimentara. Unge rulada cu putin ulei si freaca cu sare si piper. Pune intr-o tava, adauga tot uleiul si vinul si coace in cuptorul incalzit la 200 C pentru 1 ora.
Lasa sa se odihneasca 15 minute, dupa care taia felii. Serveste cu cartofi fierti si salata.