contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Curcan La Cuptor Cu Piure De Telina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dupa ce a aflat ca puiul este mai nociv decat porcul, Haplea a incercat o alta pasare: curcanul. A fost atat de bun, incat ii va dedica mai multa atentie pe viitor.

Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza1 ):
- 1 kg piept de curcan
- 500gr morcov
- 1 ardei gras rosu
- 5 rosii
- sare, piper
- delikat, tarhon, cimbru
- 50 ml ulei

Pt piure de telina (poza 5):
- 2 teline potrivite
- 500 ml lapte
- 50 gr unt
-sare, piper

Plan de lucru:
- curatam si taiem morcovul si ardeiul, construind patul pe care se va “odihni” pieptul de curcan (pozele 2 si 3). Transformam in suc rosiile decojite si il turnam peste curcan. Adaugam si condimentele si uleiul (poza 4).
- Bagam la cuptor pentru aproximativ 40 minute (poza 8 )
- Cat timp curcanul se rumeneste la cuptor, ne pregatim pentru piureul de telina: curatam telina si o taiem cubulete. O lasam sa fiarba bine in lapte (poza 6). Scurgem laptele, pasam telina, apoi adaugam unt, sare si piper dupa gust (poza 7)
- Pofta buna! (poza 9)
Nu va pot descrie in cuvinte ce carne frageda am servit la aceasta masa……

Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 6 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)

piept de curcan la cuptor cu piure de telina 1 piept de curcan la cuptor cu piure de telina 2 piept de curcan la cuptor cu piure de telina 3 piept de curcan la cuptor cu piure de telina 4 piept de curcan la cuptor cu piure de telina 5 piept de curcan la cuptor cu piure de telina 6 piept de curcan la cuptor cu piure de telina 7 piept de curcan la cuptor cu piure de telina 8 piept de curcan la cuptor cu piure de telina 9
Filed under: A4. Preparate din pui