Piept De Curcan La Cuptor Cu Piure De Telina
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Dupa ce a aflat ca puiul este mai nociv decat porcul, Haplea a incercat o alta pasare: curcanul. A fost atat de bun, incat ii va dedica mai multa atentie pe viitor.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza1 ):
- 1 kg piept de curcan
- 500gr morcov
- 1 ardei gras rosu
- 5 rosii
- sare, piper
- delikat, tarhon, cimbru
- 50 ml ulei
Pt piure de telina (poza 5):
- 2 teline potrivite
- 500 ml lapte
- 50 gr unt
-sare, piper
Plan de lucru:
- curatam si taiem morcovul si ardeiul, construind patul pe care se va “odihni” pieptul de curcan (pozele 2 si 3). Transformam in suc rosiile decojite si il turnam peste curcan. Adaugam si condimentele si uleiul (poza 4).
- Bagam la cuptor pentru aproximativ 40 minute (poza 8 )
- Cat timp curcanul se rumeneste la cuptor, ne pregatim pentru piureul de telina: curatam telina si o taiem cubulete. O lasam sa fiarba bine in lapte (poza 6). Scurgem laptele, pasam telina, apoi adaugam unt, sare si piper dupa gust (poza 7)
- Pofta buna! (poza 9)
Nu va pot descrie in cuvinte ce carne frageda am servit la aceasta masa……
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 6 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A4. Preparate din pui