Piept De Curcan Cu Spanac Tras In Unt
articol scris de Silvia20 blog silvia-unaalta.blogspot.com
N-am mai facut niciodata piept de curcan la cuptor, pentru ca ma temeam ca o sa iasa uscat, dar a fost moale - am folosit termometru de carne si l-am lasat pana la 70-75 grade temp interioara.
Am pregatit pentru piept o marinada din iaurt, suc de lamaie si tandoori masala(condimentul se poate inlocui dupa bunul plac cu ceea ce prefera fiecare), am uns bine pieptul si l-am lasat la rece cam 2 ore. Apoi l-am pus la cuptor, pe o tava cu gratar, fara sa inlatur marinada, l-am picurat cu ulei, am pus apa in tava, am acoperit cu folie de Al si l-am lasat la 180 de grade cam o ora si 15 minute, apoi l-am descoperit, stropit cu sosul din tava. L-am mai lasat cam 30 de minute, stropind din cand in cand cu sos. Cand temperatura interioara a atins valoarea de 75 grade, am oprit cuptorul, am invelit carnea in folie de Al si am lasat-o sa se odihneasca cam 20 de minute.