Piept De Curcan Cu Salsa De Pepene Rosu
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa ca am folosit
300 gr piept curcan
6 linguri alune de padure macinate
150 ml apa(puteti pune supa)
1 catel usturoi
250 gr pepene rosu
1 ardei iute verde
frunze busuioc
1 ceapa mica
1 lingurita zeama lime
coaja rasa de la 1 lime
1 lingurita miere
1 lingurita ulei masline
sare
Pentru a pregati salsa de pepene, curatam de coaja si samburi pepenele , apoi il taiem cubulete.Se scurge se zeama care a lasat-o pepenele(mai ales daca este unul zemos) si o dam de-o parte.Ardeiul se curata de seminte si se taie si el cubulete.Frunzele de busuioc(puneti dupa gust) se toaca si ele.
Ceapa se toaca marunt.Zeama si coaja de lime impreuna cu sarea, mierea, uleiul de masline si zeama de la pepene se amesteca.
Pepenele se amesteca cu ceapa,ardeiul si busuiocul, iar deasupra se pune dresingul format din zeama pepenelui.
Separat intr-o craticioara mai inalta se pun la fiert apa(sau supa) impreuna cu usturoiul.Cand incep sa fiarba se adauga pieptul de curcan(pui) si se pocheaza la foc mediu 6-8 minute.
Mai multe despre pochat puteti citi aici .
Cat timp fierbe pieptul de curcan punem la incins pe foc mediu o tigaie fara ulei in care prajim alunele de padure macinate pana prind o culoare aurie(ale mele au avut si coaja asa ca nu au fost foarte aurii :-p).Cand sunt gata se pun intr-o farfurie adanca , se scoate pieptul de pui, se scurge si se da prin alunele prajite.
Rezultatul este ceva crocant, fara ulei, usor de digerat, iar salsa care acompaniaza pieptul de pui da o savoare minunata.
Putin sucuet, un strop de crocant, o salsa racoroasa putin picanta, ce poate fi mai bun vara?