Piept De Curcan Cu Pesto De Trufe
articol scris de barzuka1 blog epurasha2bb.blog.gustos.ro
Despre trufe am scris un articol aici http://www.ardei-iute.ro/despre-trufe-trufele-in-arta-culinara pe siteul ardei- iute.ro cine doreste poate citi, va asigur ca va fi o lectura interesanta.
Am sa va prezint si cateva feluri de mancare cu trufe sau produse din trufe.
- ¼ piept curcan fiert
- 1 pahar de vin alb
- 1 ceapa alba
- 1 foaie de dafin
- Ulei
- Sare, piper
- 1 lingurita zeama de lamaie
- Decor final:
- pesto de trufa neagra,
- salata verde,
- morcov,
- sfecla rosie
Pieptul de curcan fiert se rupe fasii mari si se aseaza intr-o farfurie.
Se face sosul de ceapa astfel: taiam ceapa solzisori si o punem la calit in 2 linguri de ulei intr-o cratita.Se lasa putin sa devina sticloasa si se adauga apoi vinul.Se flambeaza putin, se stinge flacara, se adauga frunza de dafin, sare si piper si se mai lasa la foc mic putin.Se toarna strecurat peste pieptul de curcan.
Se serveste cu pesto de trufe negre alaturi pe care asezam cateva cubulete de sfecla rosie si decoram alaturi cu frunze de salata verde si suvite de morcov.