Picioare De Porc Caramelizate - Chern Chrouk Kho Tapeng
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca tot m-am apucat de bucatarit delicatese, am zis sa fac un meniu complet vietnamez. Poate fi, de ce nu, o surpriza placuta de ziua indragostitilor pentru ca mi se pare o reteta foarte romantica :)
Ingrediente:
picioare de porc
1 lg apa
1 lg zahar
3-4 polonice de supa
cativa catei de usturoi
1/2 ceapa
sare, piper
Preparare:
Se fierb picioarele de porc in oala sub presiune. Eu am folosit jumatate din oasele pe care le-am facut la Supa de picioare de porc.
Se incinge o tigaie de teflon si se pun o lingura de zahar si una de apa. Se lasa pana se coloreaza un pic zaharul si apoi se stinge cu supa calda.
Imediat se adauga usturoiul maruntit, ceapa si oasele de porc. Se condimenteaza si se lasa pe foc pana scade toata supa. Rezulta un sos gros si maroniu, foarte dulce.
Se serveste cu taietei din orez. Noua ne-a placut foarte tare!