contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Photo Workshop Alaturi De F64, Lumea Retetelor Si Barbizon Steakhouse

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cam asta a fost trupa care acum o saptamana s-a intalnit la Barbizon Steakhouse pentru un workshop foto. Ca sa va spun drept, m-am dus putin cam cu indoiala, pentru ca mai fusesem o data la un astfel de atelier si ma dezamagise. Se vede treaba insa, ca de data asta organizatorii f64 si Lumea Retetelor s-au pregatit deosebit de bine. Totul a fost bine pus la punct, iar noi bloggerii am invatat lucruri noi si utile.

Dimineata a inceput cu intalnirea. M-am vazut cu prieteni dragi si am facut noi cunostinte,

Catalina si Andi scumpele de ele (plus Roxana). In timp ce noi palavrageam si ne pregateam aparatele foto, in bucataria deschisa a restaurantului, Chef Dumitru Bucsa pregatea minunatiile. Inainte de toate trebuie sa va povestesc despre bucatarie. E o bijuterie! Straluceste de curatenie si are o ventilatie de nota 10. Va dati seama: acolo se gateste in fata clientului care sta la masa relaxat, bea un coctail si vede cum i se pregateste mancarea. Cum ar fi sa miroasa a mancare in restaurant? Iar Chef Bucsa se potriveste perfect acelei bucatarii stralucitoare. Ne-a gatit la perfectiune doua feluri principale cu garnituri plus un desert, intr-un timp record. Si fara nici un efort. Mi-a placut tare mult de el. Si va sfatuiesc sa mergeti sa-i gustati preparatele, pentru ca n-o sa regretati.
Dupa ce a gatit, Chef Bucsa s-a gandit sa monteze fiecare preparat in doua stiluri diferite: clasic si modern.
Aveti aici Tournedo Rossini (muschi de vita + foie gras + crutoane + trufa neagra + sos Madeira)
Za pleiting in za meiching :D


Si aici finalizate. De doua ori :P
clasic ...

... si modern


Cel de-al doilea preparat a fost Cotlete de berbecut in crusta aromata
Si iar a finalizat de doua ori. Superman Chef Bucsa :)
Clasic



Modern

Desertul a fost preferatul meu (ca de obicei). Am constat cu stupoare ca n-am nici o poza cu el. Nu-mi dau seama de ce! Sa fie oare pentru ca eram prea ocupata sa basculez in gura din castroanele cu spuma de mascarpone si spuma de capsuni? Nuuuuu. :D
Ati inteles care a fost desertul: spuma de mascarpone cu capsuni. Un deliciu.
Dupa ce mancarea a fost asezata artistic in farfurie, am invatat s-o fotografiem.  Radu Dumitrescu, un tanar si foarte talentat fotograf de food ne-a explicat pe indelete despre lumina, blitzuri, filtre, expunere, focala, si alte minunatii din astea. Mi-a placut tare mult ca totul a fost relaxat, noi am putut sa punem intrebari si Radu ne-a raspuns si n-a ras de mine noi, chiar daca poate intrebarile i s-au parut puerile.
Nici nu stiu cand au trecut 4 ore, asa de prietenos si intens a fost totul. Ce sa mai, mi-a placut mult de tot. Si sa stiti ca mai vin, daca ma mai chemati :)