Petit Pois A La Francaise
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
...adica mazare noua in stil frantuzesc. :D
Imi place la nebunie mazarea iar cand am vazut pastaile astea dragute pline cu boabe fragede si dulci am stiut ca trebuie sa le cumpar si sa prepar ceva cu ele.
M-am gandit sa le gatesc simplu, astfel incat sa ma bucur de aroma lor deosebita iar reteta asta clasica frantuzeasca cred ca e cea mai potrivita. Menta scoate si mai mult in evidenta dulceata boabelor de mazare, dand in acelasi timp o aroma discreta si rafinata. Mai mult decat atat, fusesem provocata de Antonina si chiar nu puteam sa refuz!
Acestea fiind zise, va impartatesc o reteta minunata de sezon cu care particip la Provocarea lunii iunie "Dulce Romanie:
boabele de la 500g pastai tinere de mazare
4-5 cepe verzi
miezul de la o salata verde
2 linguri de unt
un stop de ulei de masline
o cana de supade pui/legume/apa
frunzele de la 2 tulpini de menta
sare,piper
Preparare:
Pentru inceput curatam pastaile si obtinem aproape doua cani de mazare. Etapa asta e cam cea mai lunga si mai plictisitoare a retetei. Taiem ceapa rondele (doar partea alba) si o punem la calit in unt plus ulei pana se inmoaie usor, fara sa se rumeneasca. Dupa 3-4 minute adaugam si salata taiata fasii apoi mazarea si menta. Stingem totul cu o cana (sau chiar mai putin) de supa si lasam sa bolboroseasca usor, fara capac, vreo 20 de minute. Puteti sa lasati mazarea mai al dente sau sa o fierbeti bine, depinde de gust. Ideea e ca la sfarsit apa a scazut aproape de tot si a ramas un sos fin care acopera usor boabele. Easy peasy, nu?
Servim calda, neaparat folosind o lingura (asa ne recomanda Julia Child).
Mazarea asta se potriveste bine si ca garnitura pe langa orice fel de carne dar cred ca e pacat sa nu ne bucuram de ea simpla.