Petit Fours Cu Fructe De Padure
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pornind de la reteta initiala de Petit Fours, am facut aceste mici prajiturele. De data aceasta sunt cu fructe de padure si crema ganache de ciocolata alba.
De data aceasta am renuntat la martipan in favoarea delicatului ganache.
Blat: reteta de preparare a blatului o gasiti aici
Crema: 6 linguri dulceata de fructe de padure, 100 gr smantana pentru frisca, 150 gr ciocolata alba
Glazura 1: 1 plic glazura de ciocolata Dr. Oetker
Glazura 2: 6 cani zahar
pudra, 3 linguri miere, 150 ml apa, 200 gr ciocolata alba, 1 lingurita esenta de migdale
Pregatim blatul dupa indicatiile de aici.
Dupa ce se raceste il taiem in 2 pe lungime. Ungem o parte cu gem de
fructe de padure, apoi intindem crema ganache si acoperim cu al doilea
blat.
Pentru crema ganache punem frisca intr-o craticioara la
incalzit. Dupa ce se incalzeste usor adaugam ciocolata taiata marunt.
Lasam pe foc pana se topeste ciocolata si obtinem o crema omogena.
Lasam crema la frigider cateva ore apoi o mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Taiem prajiturile in patrate de 3x3 cm si le lasam la rece apoi le glazuram.
Glazura de ciocolata se pregateste conform indicatiilor de pe ambalaj.
Glazura alba se pregateste astfel: punem la foc mic apa cu zaharul pudra si cu mierea.
Cand se incalzesc usor adaugam esenta de migdale si ciocolata taiata in
bucati mici. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Inainte de a folosi aceasta glazura o lasam putin la racit.
Glazura se pastreaza la frigider si se poate refolosi. Trebuie doar sa o incalzim.
Decoram prajiturelele dupa plac!
Pofta buna!