Pesto Di Rucola
Sursa Pesto di rucola
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
-PESTO DI RUCOLA-
- 100 g rucola
- 1/2 ligurita sare de Himalaya
- 1 lingura seminte de pin
- 2 catei mari de usturoi(se pot pune si mai multi)
- 50 g pecorino romano
- 80-100 ml ulei de masline
De data asta,facut pesto în mojar.Munca de chinez batrîn,incomparabil cu cel facut în blender/robot...deci,se merita din plin .
De ce spun,munca de chinez batrîn?Nu e chiar "usor",ia mult timp sa pisezi 100 g rucola.Gramajul e nimic vs. volumul .
Eu pisez prima data sarea cu usturoiul.
Apoi adaug semintele de pin.Pisez.
Pecorino romano si o parte din ulei,pisez mai departe.
Adaug si restul de ulei,amestec bine,si scot amestecul din mojar
(fac loc pentru caserola de rucola :D )
Încep sa chinui si rucola.
Cum e marunta,adaug înca o mîna de rucola,pisez mai departe...si tot asa,pîna rucola e gata.
Adaug si amestecul de pecorino+usturoi,ulei,seminte,la rucola din mojar.
Amestec bine.
Proaspat amestecat cu spaghetti.
Nu puneti pesto în oala fierbinte(dupa ce ati scurs apa pastelor),si amestecati acolo.
Daca sta prea mult în oala fierbinte,îsi schimba culoarea proaspata.
Gustul nu are de suferit,doar aspectul.
Apoi adaug semintele de pin.Pisez.
Pecorino romano si o parte din ulei,pisez mai departe.
Adaug si restul de ulei,amestec bine,si scot amestecul din mojar
(fac loc pentru caserola de rucola :D )
Încep sa chinui si rucola.
Cum e marunta,adaug înca o mîna de rucola,pisez mai departe...si tot asa,pîna rucola e gata.
Adaug si amestecul de pecorino+usturoi,ulei,seminte,la rucola din mojar.
Amestec bine.
Proaspat amestecat cu spaghetti.
Nu puneti pesto în oala fierbinte(dupa ce ati scurs apa pastelor),si amestecati acolo.
Daca sta prea mult în oala fierbinte,îsi schimba culoarea proaspata.
Gustul nu are de suferit,doar aspectul.
În robot iese mai cremos si mai fin,dar din mojar,e mult mai gustos pesto.