contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pesto De Leurda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acest minunat preparat are doua fete. Celor iubitori de iute si senzatii tari le recomand sa-l foloseasca in starea lui bruta cu o portie de paste de calitate, iar celor care sunt pentru gusturi mai blande sa-l amestece cu iaurt, smantana sau maioneza si sa-l incerce alaturi de gratare si in special peste. Sursa

Ingrediente
- 200 g frunze de leurda, spalate si zvantate
- 100 g nuca
- 75 g parmezan ras fin
- un praf sare de mare, sau dupa gust
- 120 ml ulei de masline(puteti folosi si combinatii intre doua uleiuri, dar cel predominant trebuie sa fie de masline)
- zeama de la o jumatate de lamaie
    Mod de preparare
    Desi sosul e relativ usor de preparat, frunzele de leurda s-au dovedit putin mai incapatanate la macinat, de aceea robotul s-ar putea sa va oboseasca :) .



   Eu am inceput cu miezul de nuca pe care l-a macinat bine, apoi am adaugat cate putin din fiecare(leurda, parmezan, ulei), pulsand energic si completand cantitatile o data ce compozitia se omogeniza.
   La final veti vedea ca in ciuda faptului ca leurda parea multa, uleiul si parmezanul au ajutat-o sa  devina acest sos minunat. O data ce ati terminat condimentati cu sare si suc de lamaie si mai pulsati o data.



  Serviti dupa bunul plac, iar ce ramane depozitati intr-un borcan cu inchidere etansa, la frigider. Atentie dupa ce ati pus sosul in borcan turnati deasupra ulei cat sa fie acoperit, apoi inchideti(dupa fiecare folosire, completati uleiul).



comentarii