Pesto De Leurda
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Sau episodul 2 din serialul Leurdo-Mania!
De cand tot astept sa iasa leurda si sa fac un pesto-bun-de-tot din ea! Era buna ideea in teorie, iar in realitate a fost si mai si! As spune chiar ca "This pesto is the best-o"
Ingrediente: 2 legaturi de leurda + 2 fire de usturoi verde (da, are leurda gust usturoiat, dar motto-ul meu cand vine vorba de usturoi e "the more, the merrier"), 1 mana mica de alune, 5 linguri de parmezan ras, 6-7 linguri de ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Planul era sa le pasez cu mixerul vertical (caz in care ar fi fost gata in 2 minute), dar - ghinion de nesansa - se pare ca mixerul meu a dat coltu' (of) asa ca am trecut la Planul B - sa zdrobesc totul in mojar.
Dupa 15 minute de bushit intensiv si de crampe la mana, a rezultat o bunatate de pesto cremos, aromat si perfect.
Numa' bun de amestecat cu niste paste fierbinti si savurat intens :D