Pesto De Leurda (wild Garlic Pesto)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Saptamana trecuta a fost saptamana leurdei la noi in casa. Asta pentru ca am facut nu mai putin de 3 retete cu nebunia asta de verdeata. Am mai folosit-o eu si alta data, dar niciodata atat de variat. Cel mai mult mi-a placut acest pesto, care a pus in evidenta adevaratul gust al leurdei. E cel mai tare pesto pe care l-am mancat. Are un gust minunat de usturoi si este chiar iute. De aceea aveti grija ce cantitate puneti in mancare, ca-i destul de tare.
Ingrediente:
- 3 legaturi leurda
- 2 linguri cu muguri de pin
- 50 ml ulei de masline extravirvin
- 1 lingura cu parmezan ras
- sare dupa gust
- Spala leurda foaie cu foaie. Nu arunca florile, pentru ca sunt comestibile. Rupe leurda in bucati si pune-o intr-un blender impreuna cu mugurii de pin. Mixeaza.
- Adauga uleiul in fir subtitre, amestacand incontinuu. In final pune parmezanul si sarea.
- Acest pesto se poate manca peste paste, dar si in orice mancare in loc de usturoi.