Pesto Alla Genovese
articol scris de vdaiana blog testdaiana1.blogspot.com
Anul asta busuiocul a crescut foarte fain, asa ca fiind mult m-am gandit sa sacrific o parte si sa incerc sa fac pesto alla genovese, despre care am auzit ca e ceva super mancat simplu cu paste.
Ingredientele mele:
* busuioc proaspat (cam cat incape intr-o cana; am si cantarit, am avut 40 g de frunze)
* 50 g nuca macinata (nu am avut seminte de pin, dar conform retetei din care m-am inspirat, se poate si cu nuci)
* vreo 5-6 linguri cascaval ras
* 90 ml ulei
* 3 catei de usturoi
* putina sare grunjoasa
Am mixat cu ajutorul mixerului stick nuca macinata cu usturoiul.
Apoi am adaugat frunzele de busuioc si sarea si am mixat pana cand s-au zdrobit frunzele.
Dupa aceea am adaugat cascavalul ras si am mixat din nou pana la omogenizare.
Apoi am inceput sa adaug uleiul mixand in continuare, panca cand s-au incorporat 90 ml de ulei.
Am pus pesto intr-un borcanel de 180 g si mi-au mai ramas vreo 2-3 linguri in plus. Cantitatea ramasa am mancat-o la cina pe paine, cu rosii. (era fain cu paine prajita dar pe caldura asta n-am vurt sa fac caldura si mai mare cu prajitorul)
Tre sa spun ca a iesti foarte buna. Sincer nu ma asteptam. Ma si miram ce gust poate sa aibe combinatia dintre nuca, usturoi, busuioc, cascaval!?!?! Dar e surpinzator de buna. Abia astept sa mananc cu paste.