Pesto Alla Genovese
Sursa Pesto alla genovese
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta aceasta apartine lui Jamie Oliver, unul dintre bucatarii pe care ii admir si de la care invat permanent. Este prima oara cand fac pesto acasa, pentru ca initial ma gandeam ca nu ii place sotului meu dar am avut surpriza sa vad la un restaurant cum a devorat un aperitiv care continea pesto. M-a intrebat daca stiu sa fac si iata ca am indraznit sa bat busuiocul pentru aceste paste:)
Secretul consta in a nu praji foarte tare mugurii de pin (pine nuts), ei trebuie sa fie deschisi la culoare pentru a da consistenta unei creme pesto-ului mai degraba decat gust de nuca. Toate ingredientele trebuie reci, chiar si piesele robotului pentru ca pesto-ul sa tina bine. Pentru o culoare verde aprins, puteti stropi frunzele de busuioc pe care le lasati sa se usuce natural. Le rupeti doar inainte de a le folosi. Trebuie mixat usor ca sa nu iasa gustul ciudat. Il puteti folosi la paste sau la bruschete.
Ingrediente:
O jumatate catel de usturoi zdrobit
Sare de mare si piper proaspat macinat
3 maini de busuioc proaspat tocat
O mana de muguri de pin
O mana de parmezan ras
Ulei extra-virgin
Zeama de lamaie
Mod de pregatire:
Puneti usturoiul cu putina sare de mare si busuiocul intr-un mojar sau intr-un blender si mixati bine.
Mai puteti adauga usturoi daca va place mai mult. Prajiti mugurii de pin intr-o tigaie incinsa fara ulei pana devin aurii, dar nu maro.
Puneti mugurii in blender si mixati din nou pana devine foarte cremos.
Puneti crema intr-un bol si adaugati jumatate din parmezan. Amestecati usor, adaugati ulei de masline, pana devine mai cremos.
Asezonati dupa gust si adaugati parmezanul ramas. Mai puteti adauga ulei si zeama de lamaie daca va place.
Il puteti pastra intr-un borcan unde ati turnat deasupra putin ulei de masline pentru a nu se oxida si il sigilati bine.