Peste Umplut Cu Varza-specialitate Dobrogeana
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Ingrediente:
Se foloseste de regula crap sau caras
Eu am folosit 6 buc.caras mai mare
varza dulce sau murata;am folosit o varzica prospata de cca 800 g
2 buc. de ceapa uscata ; se poate folosi si ceapa verde
o legatura marar
2 buc. de ardei gras,capia sau gogosar
sare,piper,cimbru,piper boabe,boabe de coriandru,3-4 foi de dafin
suc de rosii dupa gust
100 ml vin alb
Mod de preparare:
Se prepara in prealabil varza calita, in cel mai simplu mod: varza proaspata sau murata se toaca marunt si se caleste impreuna cu rosiile tocate,bulion,ceapa taiata pestisori sau tocata marunt si ardeiul tocat marunt. La sfarsit se adauga mararul tocat,se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Aceasta este folosita la umplutul pestilor(cruzi sau dati la sarat).
Dupa ce au fost umpluti pestii,se prind cu cate o scobitoare si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei,se adauga piper boabe, boabe de coriandru,foi de dafin si se dau la cuptor pentru cca 15-20 de minute,dupa care se scoate tava din cuptor,se toarna suc de rosii dupa gust si vinul si se reintroduce la cuptor pana se rumenesc frumos pestisorii ...