contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste (stavrizi) La Borcan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 

 


Ingrediente:
La timpul de preparare am trecut cumulate, pregatirea, perioada de pastrare in marinata la rece, fierberea, perioada de racire.
3 kg stavrizi
Marinata:
500 ml otet din vin
500 ml apa
cateva linguri de sare mare
(daca este nevoie mai adaugati apa si otet pana se acopera pestele in vasul respectiv)
piper boabe
foi de dafin
boabe coriandru
In fiecare borcan se va mai adauga cate 1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper si cateva boabe de coriandru.


Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de preferintele fiecaruia.
Se poate prepara din orice peste de mare sau oceanic, dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.
Mod de preparare:
Stavrizii se curata, se taie cozile, capetele, se spala si se pun intr-un vas in care se toarna marinata. Se pastreaza in frigider 24 de ore, apoi se scot pestii si se aseaza in borcane cu piper, coriandru, foi de dafin.


In borcane se toarna marinata, iar de 2-3 degete ulei,dupa care se leaga sau se capseaza borcanele foarte bine.


Borcanele se invelesc in hartie si se fierb in bain marie cca 2 h si 30 min, iar dupa fierbere se tin in apa in care au fiert pana a doua zi.


Cine doreste poate introduce a doua zi borcanele si la cuptor cat sa prinda o crusta deasupra.
Este un aperitiv deosebit si se pastreaza foarte bine. Se poate servi cu ceapa rosie, masline.
La fel se poate prepara orice peste de mare sau oceanic, dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.
Pofta buna!

 


Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com