Peste Prajit Cu Sos De Ciuperci
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Mihaela a fost initiatoarea Provacarii in "DULCE ROMANIE" in luna octombrie, cu tema retete cu "dovleac". Apoi in noiembrie, furnicuta a preluat stafeta, dind frau liber ideilor de retete cu " nuci si usturoi". Provocarea continua si pentru luna decembrie alison gazduieste provocarea cu postari cu ...PESTE SI FRUCTE DE MARE! Un subiect generos si spectaculos, la care am raspuns si eu. Cu aceasta reteta particip la provocarea le decembrie.
Pentru zilele de post cu dezlegare la peste, sau pentru cei carora chiar le place sa manance peste, va postez o noua reteta cu Cod prajit cu sos de ciuperci si praz. O alta reteta de peste este si Peste prajit cu sos de rosii si masline.
Mod de preparare:
Pestele proaspat sau decongelat, se curata, se spala, se sterge cu hartie absorbanta. Se portioneaza, bucatile se dau prin faina, se scutura sa se îndeparteze excedentul si se pun la prajit in ulei bine încins. Cand s-a rumenit si a fost patruns bine, se pun pe un platou cald.
Separat pregatim sosul de ciuperci cu praz. Prazul se spala, se curata si se taie rondele pe oblic, ciupercile se taie felii. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-o tigaie se pune ulei si se adauga ciupercile.
Cînd ciupercile s-au inmuiat, se adauga prazul si usturoiul zdrobit si mai calim putin. La sfarsit se adauga smantana diluata cu zeama de ciuperci, in functie de cat este nevoie si se mai lasa 2 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Se serveste alaturi de pestele prajit, presarand si patrunjelul tocat.