Peste Prajit Cu Sos Amilaceu
articol scris de pokoblogspotcom blog wwwpoko.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru 4 portii -Preparare 25 min
Peste 4 buc Karei(puteti folosi orice alt tip de peste alb)
Peste 4 buc Karei(puteti folosi orice alt tip de peste alb)
4-5 linguri faina
4-5 fire arpagic chinezesc
1 fir praz(doar partea alba)
jumatate morcov
100 g ciuperci shimeji
SOS:
3 linguri sake sau vin alb
1 lingura mirin(este un vin obtinut din orez)
2 linguri sos de soia
2 linguri oyster sos
putin praf ardei iute
1 lingura praf de supa cu gust de pui
300 ml apa
1 lingura jumatate amidon de cartofi
2 lingurite ulei de susan
MDP
Pestele se presara cu sare si piper ,se da prin faina si se prajeste in ulei incins.Se scoate pe un servet absorbant ca sa elimine uleiul in exces si se aseaza pe o farfurie.
Se prepara sosul:
Amestecati toate ingredientele intr-un vas mai adanc.Legumele se taie julienne si se calesc in tigaie cu o lingura de ulei.Dupa ce s-au calit legumele se da focul mai incet si se adauga sosul amestecad continuu pana devine consistent.Se toarna sosul deasupra si se serveste alaturi de orez fiert simplu si supa miso
4-5 fire arpagic chinezesc
1 fir praz(doar partea alba)
jumatate morcov
100 g ciuperci shimeji
SOS:
3 linguri sake sau vin alb
1 lingura mirin(este un vin obtinut din orez)
2 linguri sos de soia
2 linguri oyster sos
putin praf ardei iute
1 lingura praf de supa cu gust de pui
300 ml apa
1 lingura jumatate amidon de cartofi
2 lingurite ulei de susan
MDP
Pestele se presara cu sare si piper ,se da prin faina si se prajeste in ulei incins.Se scoate pe un servet absorbant ca sa elimine uleiul in exces si se aseaza pe o farfurie.
Se prepara sosul:
Amestecati toate ingredientele intr-un vas mai adanc.Legumele se taie julienne si se calesc in tigaie cu o lingura de ulei.Dupa ce s-au calit legumele se da focul mai incet si se adauga sosul amestecad continuu pana devine consistent.Se toarna sosul deasupra si se serveste alaturi de orez fiert simplu si supa miso