contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste Prajit Cu Mujdei De Usturoi Si Mamaliguta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




peste proaspat sau congelat (macrou, caras, etc)
lapte
lamaie
condimente (sare, piper, curry, boia, cimbru, etc)
malai
unt
ulei
1 galbenus
apa minerala
ulei de masline
Pestele se curata, se spala cu apa rece, se sterge cu un prosop de bucatarie dupa care se lasa pentru cel putin 1/2 ora sa se odihneasca in lapte. Daca nu aveti lapte sariti peste aceasta etapa. Se poate taia rondele mai groase sau se poate praji intreg, dupa preferinta. Se sterge apoi bine, se cresteaza de vreo trei ori pe fiecare parte, se unge cu o compozitie facuta din zeama de lamaie, ulei si condimente dupa care se lasa ceva vreme in frigider. Se da prin faina, se scutura si se prajeste in uleiul putin incins la foc mediu pentru aproximativ 5 minute pe fiecare parte, in functie de cum e taiat, pentru pestele intreg il tineti mai mult. Am mancat odata un astfel de peste preparat la restaurant, un peste intreg, taiat pe burta si curatat foarte bine si fara branhii. Rezultatul a fost nemaipomenit, pestele nici crud nici foarte prajit sau uscat. Pentru mamaliga se pune apa pe foc cu putina sare si ulei. Malaiul se poate pune inca de la inceput pentru a nu se face cocoloase si se mesteca mereu. Pentru culoare se adauga putin curry iar spre sfarsit cand inchidem focul putem adauga margarina sau unt, pentru un gust mai bun si o textura mai fina. Se varsa fierbinte intr-un vas mai inalt si cand s-a racit se taie forme frumoase. Pentru mujdei dam usturoiul prin aparatul foarte fin si-l mixam bine cu ulei de masline cate putin, adaugam vegeta sau sare si spre sfarsit galbenusul. Frecam in continuare si adaugam putina apa minerala.