contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peşte Marinat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Un aperitiv foarte gustos  este peştele marinat. Se poate folosi aproape orice fel de peşte ca: macrou, sprot, gingirică, hamsie, aterină, scrumbie, dar cel mai bun este heringul.
Ingrediente: 1 kg peşte, 3 cepe mijlocii, 1 morcov, 2 mere, 70 ml oţet, 10-15 boabe de piper, 5 boabe de enibahar zdrobit, un vîrf de liguriţă boabe de muştar, 300 ml apă, sare - dacă este cazul.
Peştele se curăţă de cap, coadă şi intestine (cu excepţia gingiricăi care se pune întreg), dacă este sărat se pune la desărat cîteva ore, schimbînd apa de 3-4 ori.
Tăiem peştele la o dimensiune de 3-4 cm, îl aşezăm într-un vas de sticlă, porţelan, sau plastic astfel: un rînd de ceapă tăiată rondele, feliuţe de morcov şi mere, 3-4 boabe de piper, enibahar, boabe de muştar, apoi din nou un strat de peşte  şi aşa mai departe alternînd straturile.
Apa cu oţetul o punem la fiert cîteva minute, apoi rece, o turnăm peste peşte. Se ţine la rece 4-5 zile, apoi se poate servi.


Articol recomandat de arta-culinara-romaneasca.blogspot.com