Peste La Gratar
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Ieri a fost prima zi de primavara adevarata, cu mult soare si caldura , drept urmare, s-a impus un peste la gratar!
Ne place crapul romanesc oglinda pentru ca este mai dulce si mai gustos iar la gratar se topeste toata grasimea in exces, ramine numai bun !
Un crap de circa 1,5 kg il impart in 2: din cap si coada fac un bors de peste iar restul, taiat in 4, merge pe gratar.
Intotdeauna il condimentez si il las sa stea macar 1 ora, ca sa se macereze, il ung cu un pic de ulei si il pun in formele pentru gratar,astfel foarte usor se intoarce, nu se sfarima si este gata cam in 15-20 de minute daca focul este bun.
Cu un pic de orez condimentat alaturi, mujdei de usturoi si un pahar de vin alb, prinzul de duminica a fost minunat, gustos si insorit !