Peşte La Cuptor în Stil Mediteranean

articol scris de Ionela blog ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
1. file de peşte (cod, pangasius, salau, crap)
2. 1-2 căţei de usturoi
3. 1 pahar vin alb
4. 2-3 linguri ulei de măsline
5. sucul de la 1 lămâie
6. o conservă de roşii în bulion sau 6-7 roşii coapte
7. 1 linguriţă rozmarin
8. un vârf de cuţit de oregano
9. pătrunjel verde
10. 1-2 linguri bulion
11. sare.
- asezăm peştele tăiat bucăţi într-o tavă, după care turnăm deasupra o lingură ulei de măsline şi zeama de lămâie, după care presărăm peste peşte şi puţin oregano;
- răsturnăm sosul peste peşte, adăugăm rozmarinul şi un praf de sare, după care dăm tava la cuptor 30-40 min., la foc mediu.
Notă: reţeta recomandă să acoperim tava cu folie de aluminiu cât timp este la cuptor, pentru ca peştele să rămână suculent, însă eu am preferat să se pătrundă bine şi nu l-am acoperit. Voi procedaţi cum doriţi (acoperiţi tava cu folie cât timp este la cuptor, dacă doriţi mai mult sos)!