contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste La Cuptor In Sos De Usturoi Si Vin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

IMG_3041


Mi-a placut foarte mult aceasta reteta (gasita la Laura Laurentiu) pentru ca este foarte aromata si este simplu de pregatit, in plus este o varianta foarte eleganta la pregatirea traditionala la cuptor a unui peste.

IMG_3048


Ingrediente

1/2 salau taiat felii
1 ceapa
1 capatana de usturoi
150 ml vin
200 ml smantana pentru frisca de la Lactilia
1 lg tarhon
sare
cateva linguri faina integrala
ulei pentru prajit
cateva buchetele de broccoli si conopida

IMG_3011


Mai intai am sarat pestele, l-am trecut prin faina si l-am prajit putin intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-a rumenit, l-am asezat intr-un vas de yena.

IMG_3013


Intr-o alta tigaie am calit ceapa tocata fin si usturoiul dat pe razatoare.

IMG_3016


Am stins totul cu vin alb, am luat de pe foc si am adaugat smantana si tarhonul.

IMG_3019


Sosul astfel obtinut l-am turnat in vas peste peste si am dat la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.

IMG_3022


La final am marit putin focul pentru a rumeni bine pestele.

IMG_3038


Separat am fiert la aburi broccoli si conopida, pe care le-am servit alaturi de peste.

IMG_3045




Articol recomandat de amainbucatarie.blogspot.com