contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste La Cuptor Cu Sos Alb

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cu ocazia vizitei nasilor am zis sa incerc o reteta care mi-a facut tare pofat de pe blogul prietenei mele, Adriana, Sa gatim pas cu pas. Am vrut sa incerc si varianta cu trunchiuri de peste, asadar pentru patru portii am folosit:

  • 4 trunchiuri mai mari de merluciu curatate de solzi si crestate de-a latul
  • o lamaie taiata rondele
  • 3-4 feliute de unt
  • piper
  • sare
  • 2 frunze dafin
  • o ceapa taiata feliute
  • o cana de vin alb
  • 2 linguri de smantana
  • o lingurita de faina
  • orez alb - o cana
  • orez negru - o jumatate de cana

Intr-un vas termorezistent am pus feliutele de unt, feliutele de ceapa, pestele sarat si piperat si deasupra rondelele de lamaie.
Am lasat la cuptor 10 minute, dupa care am adaugat jumatate de cana de vin alb si 2 foi de dafin, am mai lasat la cuptor inca 20 de minute la foc rapid. Pestele este gata dupa maxim 20 minute la cuptor, dar noi l-am dorit putin mai crocant deasupra ;-), asa ca l-am mai lasat putin.


Am scos intr-un vas de yena pestele pentru a-l pastra cald, am aruncat frunzele de dafin. Din sosul ramas am pregatit sosul alb astfel. L-am turnat intr-o craticioara, am pus 2 linguri de smantana, jumatatea ramasa de cana de vin alb, lingurita de faina (amestecata foarte bine pentru a nu forma cocoloase) si am fiert 3 minute.
Sosul se poate pune intr-o sosiera sau un bol peste care presaram putin piper macinat (de efect).
Ca si garnitura putem prepara o salata sau un orez simplu, deoarece sosul este foarte aromat si nu este indicat sa avem si un orez prea aromat.
Daca doriti sa realizati combinatia de orez alb-negru, fiecare trebuie fiert separat cu putina sare si unt, dupa care se scurg de apa si se amesteca. Important este ca cel negru sa fie rece si foarte bine scurs de apa pentru a nu-l murdari pe cel alb.
Combinatia de peste cu sos si orez a fost tare delicioasa si abia asteptam sa repetam experienta culinara.


Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com