Peşte La Cuptor Cu Garnitură De Legume
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 kg file peşte fitofag, cimbru, busuioc, oregano, 3 foi de dafin, o lămâie, o jumătate de ceaşcă de ulei, o pungă de amestec mexican, 3 cartofi mari, o jumătate de pahar de roşii în conservă, o jumătate de pahar vin, sare, piper măcinat şi piper boabe.
1 kg file peşte fitofag, cimbru, busuioc, oregano, 3 foi de dafin, o lămâie, o jumătate de ceaşcă de ulei, o pungă de amestec mexican, 3 cartofi mari, o jumătate de pahar de roşii în conservă, o jumătate de pahar vin, sare, piper măcinat şi piper boabe.
Mod de preparare:
Se spală peştele, se şterge, se condimentează cu sare şi piper, se presară câte o jumătate de linguriţă de cimbru, busuioc şi oregano şi se aşează într-un vas de yena (termorezistent). Se pun deasupra piperul boabe şi foile de dafin.
Sucul de la o jumătate de lămâie se amestecă cu usturoiul curăţat, spălat şi pisat.
În vas se adaugă roşiile mărunţite, împreună cu sucul lor, compoziţia cu usturoi, vinul, uleiul şi se dă la cuptor, la foc potrivit, până se înmoaie peştele.
Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi
se pun la foc potrivit în apă cu sare, cât să-i acopere, şi când s-au fiert
se adaugă amestecul mexican,
se condimentează cu sare şi
piper şi
se lasă pe foc potrivit, până formează
un fel de piure.
Se serveşte cald, cu garnitura astfel preparată.
Poftă bună!