Pește Cu Sos De Vin, Ceapă și Lămâie
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am primit de cumnatul meu care e pescar niște peștișori tare delicioși , cred că sunt mreană(am uitat să întreb și nu mă prea pricep) tot ce știu sigur este că sunt de apă dulce.
Ai nevoie de:
400 g pește
100 ml vin alb
puțin ulei
sare, piper
Pentru sos:
150 ml vin alb
1 ceapă
100 g unt
100 ml smântână dulce
1 lingură coajă de lămâie tocată mărunt
zeama de la jumătate de lămâie
sare, piper
Mod de preparare:
Peștele curățat se spală, se presară cu sare , piper și se pune într-o tavă cu 100 ml vin și puțin ulei.Se dă la cuptor la foc mediu.
Sosul: Într-un vas mic se pune vinul cu ceapa tocată mărunt.Se fierbe până se înmoaie ceapa și se adaugă coaja de lămâie, untul încorporându-se ușor apoi smântâna și zeama de lămâie.Se pune sare și piper după gust.
Când peștele e gata se sevește cu sosul cald.
Poftă bună!
Această rețetă este pentru provocarea lansată de Mihaela numită "Dulcea Românie" și care luna aceasta este găzduită de Alison.
Pe blog-urile lor puteți vedea o mulțime de rețete numai bune de încercat!