contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste Cu Sos De Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru 4 portii: 5-600 g peste (de preferinta macrou), sare, piper (macinat+boabe), foi de dafin, ienibahar, ulei, 200 ml smantana, o lingurita de faina, o ceapa, zeama de la o lamaie, patrunjel verde, masline (optional).

Pestele curatat si spalat se pune la cuptor la foc mediu cu ceapa taiata rondele, un pahar de apa si 2-3 linguri de ulei, la care se adauga sare, piper macinat si boabe, ienibahar boabe, 1-2 frunze de dafin rupte in bucatele mai mici, totul intr-un vas nu foarte mare, acoperit cu folie. Lichidul trebuie sa cuprinda peştele in intregime. Dupa cca 30 de minute de fierbere se scoate folia ca sa scada zeama. Dupa inca 10-15 minute, sau cand zeama a scazut aproape de tot, se adauga peste peşte un sos de smantana facut astfel:
- intr-o tigaie se pune putin ulei la infierbantat, apoi se amesteca rapid lingurita de faina, ca pentru un sos alb. Se stinge totul cu putina apa (cca 50 ml) apoi se adauga smântână, cate putin, amestecând des cu o lingura de lemn. Se adauga si zeama de lămâie, se da si un praf de sare si se lasa sa dea cateva clocote, avand grija sa nu se prinda sosul de fundul tigaii.
Se toarna sosul peste peştele din vasul de la cuptor si se mai lasa cateva minute (3-5 minute cel mult) apoi se inchide focul.
Se serveste cald sau rece, cu zeama de lamaie si patrunjel tocat si masline.
Pofta buna! :)