Peste Cu Sos De Rosii Si Masline
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Modul de pregatire:
Se pun 4 linguri ulei de masline intr-o cratita pe foc, se adaugă usturoiul si se prajeşte uşor pentru 20 de secunde. Se scoate si se adauga ceapa tocata fin. Cand devine sticloasa se adauga pasta de tomate si se amesteca timp de 30 de secunde. Apoi adauga rosiile taiate si se fierb timp de 10-15 minute pana se ingroasa. Adaugati zaharul si condimentati cu sare si piper. Dati deoparte.
Intr-o tava de cuptor puneti cele 3-4 linguri de ulei de masline ramase. Puneti bucatile de cod cu partea alba in sus si pielea jos. Turnati peste peste sosul de tomate si imprastiati maslinele fara samburi si taiate in felii.
Se coace în cuptor timp de 10-15 minute pana cand carnea a devenit opaca. Se scoate din cuptor si se presara cu frunze de patrunjel tocat, inainte de servire.