contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste Cu Sos De Rosii Si Masline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Ingrediente:
* 800 g file de cod, taiata in 4 bucati
* 6-7 linguri de ulei de măsline
* 1-2 catei de usturoi, tocat
* 2 linguri de pasta de tomate
* rosii decojite la cutie de 400 g
* 10-15 masline negre, fara samburi si feliate
* 1 frunze de dafin        * ½ lingurita de zahar
* patrunjel tocat         * sare        * piper

 


Modul de pregatire:
Se pun 4 linguri ulei de masline intr-o cratita pe foc, se adaugă usturoiul si se prajeşte uşor pentru 20 de secunde. Se scoate si se adauga ceapa tocata fin. Cand devine sticloasa se adauga pasta de tomate si se amesteca timp de 30 de secunde. Apoi adauga rosiile taiate si se fierb timp de 10-15 minute pana se ingroasa. Adaugati zaharul si condimentati cu sare si piper. Dati deoparte.


Intr-o tava de cuptor puneti cele 3-4 linguri de ulei de masline ramase. Puneti bucatile de cod cu partea alba in sus si pielea jos. Turnati peste peste sosul de tomate si imprastiati maslinele fara samburi si taiate in felii.
Se coace în cuptor timp de 10-15 minute pana cand carnea a devenit opaca. Se scoate din cuptor si se presara cu frunze de patrunjel tocat, inainte de servire.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com