Peste Cu Maioneza
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Ingrediente:
500 g file salau
maioneza
zeama de lamaie dupa gust
sare,piper alb dupa gust
masline pentru ornat
1-2 fire de ceapa verde tocata marunt sau putin usturoi.
Mod de preparare:
Pestele intreg se curata de solzi, de intestine, se spala si se taie bucati potrivite. Daca folositi file de peste, doar trebuie spalat.
Intr-o cratita, punem apa si asteptam sa inceapa sa fiarba. Adaugam sare, condimente, foi de dafin, putin vin sau putin otet de mere, adaugam bucatile de peste sau fileurile de peste si lasam sa fiarba pana se patrunde ( pestele fierbe foarte repede). Scoatem pestele si il lasam sa se raceasca. Eu am fiert pestele la aburi.
Daca e cazul pestele se dezoseaza, se scot oasele si se toaca marunt.
Dupa ce pestele este tocat marunt se stropeste cu putina zeama de lamaie, se amesteca cu maioneza , se potriveste de sare, piper, lamaie dupa gust si serveste rece .