Peste Cu Legume ( Reteta Din Libia)
articol scris de Oana blog ebunatati.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pestele este din ce in ce mai present in meniul nostru. Usor digerabil, gustos dar mai ales mult mai sanatos decat multe alte feluri de carne.
Reteta de mai jos este foarte usor de facut si este si foarte spornica. Ideala pentru o masa plina de mancaciosi, mari si mici. Mofturiciul meu cel mare a fost foarte incantat de reteta colorata si parca nu a mai strambat din nasuc cum face de obicei :)
Peste cu legume la cuptor |
- 500 g file de peste ( am folosit dorada, se poate folosi orice fel de peste)
- 250 g cartofi
- 250 g morcovi
- 2 dovlecei
- 1 ceapa
- 1/2 ardei verde
- 1/2 ardei galben
- 400 ml pasta de tomate
- 1 pahar apa
- 1 catel usturoi
- ulei de masline
- boia iute sau dulce, sare, piper - toate dupa gust
Pestele se freaca cu putina sare si se lasa la zvantat. Intre timp se taie legumele in forma de cuburi, bastonase, potrivit de mari
Pestele se rumeneste putin in 4 linguri de ulei incins si apoi se scoate pe o farfurie. In acelasi ulei se caleste ceapa taiata solzisori, impreuna cu usturoiul zdrobit. Se adauga sare, piper si boia dupa gust, pasta de tomate si apa. Dupa circa 10 minute se adauga legumele si se mai lasa circa 5 minute.
Pestele se aseaza intr-un vas ceramic termorezistent, se acopera cu legumele care au fost pe foc si se introduce la cuptor pentru circa 15 minute la foc foarte mic ( 150 grade).
Se serveste fierbinte si cu pofta!
Mai jos gasiti reteta in imagini. Enjoy!