Peste Cu Cartofi Copti
articol scris de oanams blog Ce mancam NOI
Asta nu este cine ştie ce reţeta complicate, este chiar banală, însă este modul meu preferat de a mânca peştele… bineînţeles, nu orice peşte se poate prepara aşa, însă un păstrăv sau o doradă merg de minune; de fapt, “inculpatul” din imagine este dorada.
Iar garnitură, cartofii copţi, sunt apreciaţi la maxim de toată familia .
Deci, iată, 3 bucăţi de peşte, bine curăţate, sunt asezonate astfel: o felie de lămâie şi o crenguţă de rozmarin, sare şi piper la interior, iar la exterior, piper şi multă sare; se lăsa aşa la frigider 2-3 ore, sau chiar şi peste noapte, depinde cât timp aveţi; ulterior, se frig pe tigaia grill bine încinsă, 3-4 minute pe fiecare parte. Tot ce pot să spun e că pielea aceea rumenita e senzaţională! Sărată, crocantă… de vis …
Noi am servit cu acest preparat şi un mujdei zdravăn de usturoi, cu mult pătrunjel şi puţină smântână pe cartof.
Rapid şi buuuun!