contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste Cod La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Din nou o reteta cu peste cod, de data aceasta o reteta portugheza. Stiti cum e: italianul cu spaghettile si pizza, iar portughezii sint mari mincatori de peste cod.

Avem nevoie de:
  •  800 g peste cod (in retetele postate pina acum, am explicat cum se dezsareaza, pentru ca pestele pare uscat pentru ca este plin de sare)
  • 3 cartofi
  • 3 catei usturoi
  • 30 g seminte de pin
  • 30 g capere
  • patrunjel
  • vin alb sec
  • sare
  • piper negru macinat
  • ulei de masline
Spalam caperele de apa sau sare, depinde cum sint conservati, apoi ii stergem cu un servetel de apa. Punem caperii in mixer, adaugam semintele de pin, patrunjelul si usturoiul curatat si spalat si mixam, dar nu exageram, trebuie sa ramina semintele de pin destul de marisoare. Separat, fierbem cartofii cu tot cu coaja, in apa cu sare timp de 10-15 minute, depinde foarte mult de marimea lor, sa fie "al dente". Scurgem cartofii de apa si ii taiem in felii subtiri. Intr-o tava yena unsa cu ulei, am presarat jumatate din ingredientele mixate, apoi am asezat cartofii straturi, adica doar un strat. Taiem pestele dupa ce l-am curatat de pielita din exterior in cuburi, depinde de voi cit de mari le doriti, eu recunosc ca trebuia sa le tai mai marisoare, presaram deasupra restul ingredientelor mixate, un praf de sare, un pic de piper macinat, apoi deasupra punem citeva linguri de ulei (3-4, nu exageram cu uleiul), adaugam deasupra jumatate de pahar cu vin alb, apoi in cuptorul preincalzit la 220°, bagam tava si o tinem cca 20 de minute, depinde foarte mult de cit de groase sint taiate bucatile de peste. 
Scoatem din cuptor, asteptam sa se raceasca un pic, apoi servim imediat cu piine proaspata. 
Pofta mare !