Pesmet De Casa
Sursa Pesmet de casa
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi va invit la o mica provocare: ce ar fi sa nu mai aruncati nici un pic de paine?
Recunosc, la noi nu se arunca. Se da la caini sau la pasari. Totusi, sunt paini delicioase de care e pacat si atunci le transform in pesmet.
Painea veche si cat mai uscata o tai felii si o prajesc. Optional si cand am vreme, frec feliile prajite cu putin usturoi.
Dupa ce s-au racit, le pun in robotul de bucatarie si le tin acolo pana ajung la consistenta dorita. Nu intotdeauna vreau sa fie foarte marunt, deci depinde mult si de ce planuri aveti cu acest pesmet.
(Cititi de exemplu reteta de conopida cu usturoi, unde e nevoie de bucati mai maricele).
Dupa ce l-ati maruntit in robot, intindeti pesmetul pe o tava si lasati-l la uscat cateva ore (chiar si peste noapte). Apoi puneti-l intr-un borcan.
Puteti sa va jucati din acest punct.
Eu fac pesmet in ture mici - ultimele 2-3 felii de paine - si imi fac diverse combinatii. Puteti adauga boia, verdeturi uscate sau orice condiment preferati.