Pernuta Cu Crema De Ciocolata Si Visine
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mai draga, mai... sper ca nu sunteti suparati ca n-am adus ceva mai "consistent" cum ar spune unii. Mai am o gramada de retete de editat, dar cum timpul este limitat... greu ma descurc. Deci, pana la ceva mai conistent, va las aceasta prajiturica irezistibila cu ciocolata, visine si crema mascarpone.
Ingrediente
Blat:- 4 oua foarte mari (XXL)
- 180 g zahar tos
- 120 g faina
- 40 g cacao
- un praf de sare
Crema:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 190 g smantana obisnuita nefermentata
- 90 g ciocolata amaruie (75% cacao)
- 4 lg miere poliflora
- 2 lg cu varf cacao
- 100-150 g visine din compot/sirop
- 1 plic de gelatina granule
- 100 ml apa
.........
- 4-5 linguri crema mascarpone
Sirop:
- 2 lg cu varf sirop de visine amestecat cu 100 ml apa plata
Cum procedam:
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa a acestuia.
5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta amestecata cu cacaoa in compozitie.
7. Turnam compozitia intr-o tava cu dimensiunile 31x31 cm, tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).
8. Scoatem din cuptor si lasam blatul la racit inainte de a-l taia in jumatate.
Crema:
1. Punem pe foc un vas nonaderent in care am pus smantana pentru frisca si smantana normala amestecate. Cand da in clocot, oprim focul si adaugam ciocolata razuita sau rupta in bucati mici, lasam 2 minute asa, apoi invartim in compozitie. Lasam compozitia la racit, apoi o punem in frigider minim 2 ore (la mine a stat pana a 2-a zi).
2. Dupa ce s-a racit, inglobam cacaoa, mierea si visinele in crema.
3. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa pentru 10 min. Mutam vasul apoi pe baie de aburi si invartim continuu pana cand se dizolva granulele.
4. Incorporam gelatina in crema amestecand bine.
Asamblare:
1. Punem pe un platou foaia de jos a prajiturii si o insiropam.
2. Crema de mascarpone o punem intr-un posh si spritam pe marginea blatului.
3. Asezam crema de ciocolata cu visine si ultima felie de blat, pe care o insiropam si o bagam la frigider minim 2 h, dar va recomand sa o lasati macar o zi (cu cat sta mai mult cu atat va fi mai buna) :P
Eu am facut stelutele pe blat din pasta decorativa, ca aici, pentru ca initial am zis ca fac rulada, dar m-am razgandit. :P