Pernite Cu Curmale
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Ingrediente:
pentru 24 de bucati
250 gr. unt + pentru uns tava
100 gr. faina
275 gr. gris
50 gr. zahar
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita praf de copt
1 lingura suc de portocala
7 linguri de apa
175 gr. curmale curatate si taiate marunt
pudra pentru presarat
Mod de preparare:
1. se topeste 225 de gr. de unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul, sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit
si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei.
2. amestecati sucul de portocala cu apa si o turnati in aluat, framantati aluatul pana se omogenizeaza cu lichidul si i-l lasati 15 minute ca aluatul sa absoarba lichidul, impartiti aluatul in 24 de bucati.
3. incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius, ungeti o tava cu unt, inabusiti putin curmalele taiate marunt
cu untul ramas, amestecand in continou pana se inmoaie curmalele in jur de 4~5 minute, faramitati-le cu furculita si lasati-le sa se raceasca,
impartiti implutura de curmale in 24 de bilute ~ 1/3 din lingurita.
4. infainati mainile cu faina si faceti in centrul fiecarei bucati de aluat cate o adancitura cu degetul si puneti in ea cate o biluta din curmale, lipiti marginile aluatului astfel, inchinzand implutura,
suciti aluatul intre palme, formand un oval, puneti pernitile formate in tava si faceti cu partea laterala a furculitei niste dungulite figurate dupa dorinta.
5. coaceti 20 de minute, avand grija ca aluatul sa nu sa se rumeneasca,
dupa ce se racesc le presarati cu pudra de zahar vanilat.
Pernitele coapte au o structura faramicioasa si sant putin crocante, se topesc in gura, numai bune la o cana cu ceai intr-o seara friguroasa de toamna :)
Pofta buna !!!