contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Perisoare In Sos De Curry

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Aceasta reteta seamana cu Perisoare in sos de rosii, doar ca de data asta am schimbat sosul. Sper sa va placa si acesta varianta.

Ingrediente:
* 500 carne tocata       * 2 cepe      * 1ou
* 1 catel usturoi      * 3 lg de pesmet
* frunze patrunjel       * frunze marar
* 1 lg faina       * 2 g curry      * 100 ml vin alb
* supa de legume       * 2-3 lg smantana
* ulei      * piper      * sare

 


Modul de preparare:
Se amesteca carnea tocata, ceapa taiata marunt si distuita cu catelul de usturoi, oul, mararul, patrunjelul tocat, sare, piper si pesmet, cat sa rezulte o compozitie mai tare.
Se formeaza chftele mai mari si rotunde, ca perisoarele. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc frumos.Se scot si se lasa pe o hartie pergament, pana facem sosul.


Uleiul ramas de la perisoare, se strecoara printr-un tifon curat, intr-o alta tigaie. Astfel, in uleiul curat, se adauga faina si praful curry, se toarna vinul si supa de legume, dupa caz cat sa rezulte un sos nu foarte gros. Daca nu aveti o supa in frigider, faceti dintr-un cub knorr. Se adauga apoi si perisoarele si se mai lasa sa fiarba aprox. 15-20 minute. La final se adauga smantana si se condimenteaza dupa gust. Se servesc alaturi de un piure de cartofi.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com