contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Perisoare In Foietaj - Aperitiv

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Va prezint o idee de aperitiv care a avut mare succes. Trebuiesc pragatite inainte de a fi sevite, ca sa ti se topeasca-n gura. Ideea cu o perisoare in foietaj am vazut-o AICI.  Eu am improvizat cu ce am avut si a iesit ce vedeti.

Ingrediente:
* 400 g aluat de foietaj
* perisoare din carne de mici
* sos de rosii sau ketchup
* roşii uscate la soare
* verdeata
* branza feta sfaramata

 


Mod de preparare:
Din aluatul de foietaj intins pe planseta, se taie patrate cu latura de 5 cm. Se pun in tava pe hartie de copt. Cu o pensula, se dau cu ou batut dupa care se presara sare, susan si mac si se dau la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 15-20 min.


Separat se fac perisoarele. Se poate folosi orice carne macinata, ca pentru chiftelute. Dar cum tot aveam mici la congetator, gata pregatiti in caserola, am facut perisoarele din ei. Mi s-a parut mai aparte.


Dintr-un mic am facut doua perisoare, pe care le-am prajit in tigaia de teflon in putin ulei. Tineti cont ca perisoarele sa nu fie de diametru mai mic de 4 cm, ca sa se poata incadra intre patratele de foietaj.


Patratele de foietaj le sectionam pe jumatate. Pe jumatatea de jos adaugam branza, rosii, ketchup si verdeata sau puteti improviza. Adaugam apoi o perisoara, o acoperim cu cealalta parte de foietaj, ca o palarie, iar ca sa stea fixam totul cu o scobitoare.


Cred ca pozele sunt graitoare.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com