Perisoare Gratinate
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana
Stiti ca nu-mi plac prajelile, nu? De fapt, am o problema cu stomacul care nu-mi permite sa mananc nimic prajit. De aceea folosesc la maxim cuptorul ;-)
Dupa o reteta din revista Click pentru femei /Capitolul 122.
Portii: 4
Pregatire: 30'
Coacere: 30'
Dificultate: mica
Ingrediente:
500g piept de pasare dezosat,
1 ceapa,
1 felie de paine,
1 ou,
verdeata,
sare,
piper.
Pentru sos;
200 ml smantana,
1 lingura faina,
2 linguri branza telemea de oi,
4 oua,
40g unt,
frunze de patrunjel si telina verde,
sare,
piper.
Mod de preparare:
1. Se toaca pieptul de pasare impreuna cu ceapa, se amesteca cu felia de paine inmuiata in apa sau lapte si stoarsa bine, oul batut ca pentru omleta, verdeata tocata marunt, sare si piper, dupa gust. Din compozitia obtinuta se modeleaza perisoare de marimea nucilor si se aseaza intr-o forma termorezistenta.
2. Separat, se bate smantana cu branza rasa si faina, se adauga sare si piper, dupa gust, si se toarna peste perisoarele din forma.
Mie mi-au trebuit doua tavi...
Se acopera forma cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul bine incins pentru circa 20-30 de minute.
3. Se indeparteaza folia de aluminiu, se sparg cele 4 oua in sosul de smatana, se adauga cate un cubulet de unt peste ele si se introduce tava din nou la cuptor, pana se incheaga albusurile.
Eu am pus doua oua intr-o tava, doua in cealalta si am "tras" de ele, lungindu-le prin toata tava ;-)
Se servesc calde, garnisite cu frunze verzi de patrunjel si de telina.
Le-am lasat cam mult in cuptor...
si gustul de ceapa cam pregnant, data viitoare voi folosi doar o jumatate de ceapa.
Author:Liana10