Perisoare Cu Sos De Smantana Si Ciuperci
articol scris de miha blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
* Pentru perisoare:
* 1 piept de pui
* 1 morcov
* 2 catei usturoi
* 1 ou
* patrunjel
* sare si piper alb
* Pentru sos:
* 300 g smantana
* 400 g ciuperci
* 1 ceapa
* 3 linguri ulei de masline
* marar
* sare si piper
Pieptul de pui il tocam impreuna cu celelalte ingrediente. Formam perisoarele cu mana umeda, pe care le punem la fiert intr-un vas cu apa clocotind.
Ciupercile le punem la fiert in apa cu sare si putin otet.
Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline. Adaugam perisoarele si ciupercile scurse bine de apa in care au fiert. Punem si smantana, potrivim gustul de sare si piper. Mai dam cateva clocote, iar inainte de a stinge focul adaugam si mararul tocat marunt.
Se serveste cald, cu mamaliguta.
In sosul de smantana se poate adauga si o lingura de faina, daca sosul va place mai gros.
Dupa preferinta, se pot adauga si 1-2 catei de usturoi.