Perisoare Cu Sos De Rosii Si Taglierini All Uovo - Γιουβαρλακια με σάλτσα ντομάτα και μακαρονια
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se spune ca gastronomia este parte importanta a culturii unui popor.
Bucataria greceasca este mai mult decit atit, distingindu-se si azi, inca, prin preparate simple, hranitoare si satioase.
Inceputurile ei se pierd in negura timpului.
Absorbind si generind cu aceeasi usurinţa diverse influenţe, este o bucatarie tipic mediteraneana, cu elemente comune bucatariilor italiana, balcanica si orientala, fiind considerata nu numai cea mai sanatoasa din Europa dar si cea mai gustoasa, caracterizata de o personalitate conturata de ingredientele proaspete si hranitoare, accentuate de condimente cu arome simple dar puternice, si subliniate de cel mai pur ulei de masline.
Personal, ma numar printre persoanele privilegiate care au avut si ce, si de la cine invata cum se prepara in mod autentic cele mai gustoase feluri de mincare grecesti.
In plus, am fost si un invatacel docil, ceea ce m-a ajutat mult sa devin o bucatareasa priceputa (cel putin pentru familia mea).
O reteta simpla si foarte des gatita in bucatariile grecesti (atit in restaurante cit si in gospodariile casnice) se bazeaza pe o combinatie de paste (baza piramidei alimentare medieteraneene) si carne tocata traditional condimentata intr-un sos aromat de rosii: Perisoare cu sos de rosii si taglierini all'uovo - Γιουβαρλακια με σάλτσα ντομάτα και μακαρονια.
Sint sigura ca nu de putine ori ati pregatit perisoare pentru supe delicioase.
Cu toate astea, pentru ca reteta sa fie completa, voi preciza si ingredientele necesare si modalitatea de preparare pentru cele pe care astazi le gatim cu sos.
- 500 grame pulpa degresata de porc
- 3 linguri orez
- o mina de frunze de patrunjel verde
- un ou
- sare, dupa gust
- 2 linguri ulei de masline
Pentru sos,
- 1/2 cutie de pulpa de rosii pasate
- o lingurita oregano
- o lingurita piper boabe
- sare, dupa gust
- un virf de lingurita de chilly
- o lingurita amidon alimentar
Carnea se toaca impreuna cu patrunjelul.
Se adauga orezul spalat, oul si se potriveste amestecul de sare apoi, cu miinile umede, se amesteca bine pentru omogenizarea ingredientelor.
Se formeaza perisoarele, rotunjind intre palme cantitati mici din amestec pina se obtin bilute egale, pe care le trecem prin faina.
Se pune la fiert intr-o cratita o cantitate de apa suficienta cit sa acopere perisoarele.
Cind apar primele clocote se pun pe rind perisoarele si reducem intensitatea focului.
Lasam sa fiarba pina cind orezul din perisoare este fiert.
Se trage cratita deoparte si se adauga ingredientele pentru sos: uleiul de masline, pulpa de rosii, piperul boabe, oregano, chilly si sare dupa preferinta. Se adauga si amidonul amestecind continuu ca sa nu se faca cocoloase si se aseaza din nou vasul pe foc, lasind sa fiarba pina ce sosul se leaga.
Pentru servire se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj (taglierini all'uovo - 5 - 8 minute).
Se adauga la fiert un virf de cutit de unt pentru un gust mai puternic.
Se scurg dupa fierbere fara sa se clateasca.
Se aseaza pe farfurie adaugindu-se si o portie de perisoare cu sos.
Se poate servi alaturi de un ardei usor copt pe plita, si, dupa gust, cu parmezan ras.
* Daca va place, puteti adauga un strop de ulei de masline crud, pentru aroma inegalabila.